Дълбоко вкоренена хомофобия, инстутиционален расизъм и широко разпространена дискриминация на жените: разследване

...
Дълбоко вкоренена хомофобия, инстутиционален расизъм и широко разпространена дискриминация на жените: разследване
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за лондонската полиция

Дълбоко вкоренена хомофобия, инстутиционален расизъм и необятно разпространена дискриминация на дамите: разследване от 363 страници, отдадено на работата на лондонската полиция ( " Метрополитън полийс " ), разкрива шокиращи проблеми, осведоми немската обществено-правна медия АРД.

" Метрополитън Полийс "  не е в състояние да отбрани дамите от полови похищения, осъществявани от служители на реда, споделя Луис Кейси, която е авторка на следствието. " Не бива да се постанова да пазиме обществото от полицията. Полицията би трябвало да пази нас - жителите ", споделя Кейси пред АРД.

Полицаите, които правят закононарушения

От години лондонската полиция не съумява да се оправи с рецесията в редиците си. Особено фрапантен е един случай от март 2021: тогава служител на полицията отвлича 33-годишната Сара Евърард, след което я изнасилва и убива. Това има съществено отражение върху репутацията на органите на реда.

Извършителят е наказан на пожизнен затвор, само че с това свадите, свързани с полицията, надалеч не завършват. През февруари 2023 служител на реда, работил в същия отдел, в който и килърът на Евърард, е наказан на десетки години затвор за голям брой полови похищения над редица дами.

Сексизмът измежду служителите на реда е всекидневие

В момента над 100 служители на реда са разследвани по обвинявания в полов тормоз. В същото време те са на постоянна работа, прецизира АРД.

Новото следствие демонстрира, че насилието против дами и девойки не се приема толкоз съществено, колкото другите форми на похищения. Според отчета и дамите в редиците на органите на реда постоянно срещат сексистко и женомразко отношение. Оказва се, че лондонската полиция не съумява да отбрани своите лични служителки и жените от обществото нито от насилниците в самата полиция, нито от домашното принуждение, упражнявано от тях вкъщи, написа АРД.

И институционалният расизъм е огромен проблем. По всичко проличава, че нищо не се е трансформирало или подобрило от 1999 насам, когато е извършено сходно следствие за работата на " Метрополитън полийс ", оповестява АРД. Настоящият отчет е определян като " краен, непоколебим и праволинеен ".

Неприемливи условия на работа

Сексистката, расистката и хомофобската просвета в полицията се добавя от неприемливи условия на труд. Така да вземем за пример чиновниците би трябвало да съхраняват доказателствата си в " препълнени, порутени или счупени хладилници и фризери ". Някои от тях са толкоз цялостни, че се постанова да бъдат затваряни с ремъци.

В следствието се загатва за случай с ледник, в който се съхранявали проби за обезчестяване, а паралелно до тях била сложена и нечия кутия с храна. Друг ледник пък се развалил, с което и всички доказателствени материали, съхранявани в него, станали неизползваеми, написа АРД. Според следствието огромна част от служителите на реда са изтощени и нямат задоволително опит.

Нещо незабавно би трябвало да се промени

Разследване, извършено предходната есен от Criminal Justice Inspectorates, стига до същите заключения. Според него броят на хванатите причинители на изнасилвания и грабежи да вземем за пример е незабележим, само че в това време нарушителите в униформа са многочислени.

Протест пред съда, в който се води дело против служител на реда изнасилвач от ЛондонСнимка: Adrian Dennis/AFP/Getty Images

Отговорността в този момент пада върху началника на лондонската полиция Марк Раули, написа АРД. Той е на поста от шест месеца и дава обещание да се бори против корупцията и насилието в редиците на органите на реда. Раули споделя, че няма да се изненада, в случай че седмично пред съда се изправят по двама-трима служители на реда.

След последния отчет към този момент се приказва за " финален късмет "  за " Метрополитън полийс ", написа АРД. Авторката на следствието Кейси приканва за " изцяло преустройване "  на институцията. Според нея, в случай че полицията в английската столица не се реформира, тя е застрашена от разпад.

Премиерът на Англия Риши Сунак също разяснява отчета, показва немската обществено-правна медия. Той счита, че около случаите на принуждение от страна на служители на реда доверието към лондонската полиция мощно е спаднало. На въпрос дали счита, че дъщерите му би трябвало да имат доверие на столичната полиция Сунак отговаря така: " Разбира се, че би трябвало да се погрижим за това отговорът на този въпрос да гласи " да ".

***
Вижте и това видео от нашия списък:

Как лондонската полиция се бори против така наречен moped crime?

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР